Hakukoneoptimointi yritykselle

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivujen kokonaisvaltaista muokkaamista niin, että hakukoneet, kuten Google ja Bing ymmärtävät, mitä verkkosivusto käsittää. Kun hakukoneet oivaltavat sivustosi tarkoituksen, ne osaavat ehdottaa sitä hakutuloksissa käyttäjän syöttämillä hakusanoilla, jotka kuvaavat sinun yrityksesi verkkosivuja. Parantamalla Google näkyvyyttä saat enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita yrityksen kotisivuille.

On kuitenkin tässä vaiheessa syytä huomioida, ettei hakukoneoptimointi ole läpihuutojuttu. Pitkäjänteinen hakukoneoptimoinnin suunnittelu ja toteutus vaatii aikaa, mutta se myös on erittäin palkitsevaa. Onnistuneesti toteutettu hakukoneoptimointityö tuottaa tulosta eli kasvattaa yrityksesi myyntiä pitkäaikaisesti ja saat ilmaista näkyvyyttä.

Hakukoneoptimoinnin tuloksena:

  1. Potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi verkkosivut hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Googlessa 5 ensimmäistä hakutulosta saavat jopa 67% osuuden kaikista klikkauksista hakutulosten sivuille.
  2. Kotisivut toimivat salamannopeasti. Jos yrityksesi verkkosivujen kokonaisaika sivuston täyteen piirtoon kestää yli 3 sekuntia, olet menettänyt jo 50% uusista kävijöistä (lue: asiakkaista).
  3. Saat ilmaista näkyvyyttä. Orgaaninen näkyvyys Googlen hakutulosten kärjessä parantaa yrityksesi näkyvyyttä ja helposti löydettävissä. Orgaaninen näkyvyys ei maksa sinulle mitään, vaan se on täysin ilmaista. Kuvittele, jos viisinkertaistaisit yrityksesi verkkokaupan liikevaihdon vuodessa pelkän SEO:n voimalla.

Mihin hakukoneoptimoinnilla pyritään?

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, jonka tavoitteena on saada yrityksesi verkkosivuista mahdollisimman vaivattomasti löydettävät internetissä. Mitä korkeammalle sivustosi sijoittuu esimerkiksi Googlen hakukoneessa käyttäjän syöttämillä relevanteilla avainsanoilla, sitä enemmän saat klikkauksia ja näyttökertoja verkkosivuillesi. Näistä käyttäjistä osa on suoraan yrityksesi uusia potentiaalisia asiakkaita.

Vaikka yrityksesi tavoitteena olisi löytyä Googlen ensimmäiseltä sivuilta kuukausien hakukoneoptimoinnin jälkeen, kukaan ei voi valitettavasti taata tuloksia. Edes minulla ei ole valtaa päättää Googlen näyttämistä hakutuloksista. Ainoa vaihtoehto on vain noudattaa hakukoneiden suosituksia sivuston optimointiin. Pelkästään Googlella on käytössä yli 200 erilaista suositusta kotisivujen hakukoneoptimointiin.

Näin minä teen hakukoneoptimointia yrityksille

Myyn hakukoneoptimoinnin palveluita yrityksille sovittua palkkiota vastaan. Tähän kuuluvat ilmainen hakusanatutkimus, SEO auditointi sekä tulosten seuranta.

Hakukoneoptimointi työnä on projektiluontoista. Uutta projektia aloittaessa tutustun yhdessä asiakkaan kanssa heidän liiketoimintaansa ja asetamme tavoitteet hakukoneoptimoinnille. Tavoitteet ovat osa hakukoneoptimoinnin strategiaa. Minulle tärkeää on saada riittävästi tietoa siitä, mitä yritys myy, kenelle ja miten.

Hakusanatutkimus ilmaiseksi

Hakusanatutkimus käsittää ne hakusanat ja hakusanojen yhdistelmät, joilla hakutuloksissa pyritään löytymään. Konkreettisesti tämä tarkoittaa minulla keskimäärin 40-50 eri avainsanaa ja avainsanojen yhdistelmää, jotka vastaavat yrityksesi tuottamia palveluita. Hakusanatutkimuksessa arvioin tärkeimmät avainsanat, näiden kuukausittaisen hakuvolyymin (kuinka monta kertaa kyseistä avainsanaa haetaan kuukaudessa) sekä nykyisen kilpailutilanteen.

Avainsanan kilpailutilanteen perusteella arvioin, kuinka helposti yrityksen verkkosivut ovat löydettävissä valitulla avainsanalla. Jos kilpailutilanne on kova, voi kyseisellä avainsanalla löydettävyys hakukoneen ensimmäisellä sivulla olla haastavampaa ja vaatii enemmän aikaa. Matala kilpailutilanne vastaavasti mahdollistaa nopeamman siirtymisen hakutuloksissa korkealle sijalle.

Minä teen yrityksellesi hakusanatutkimuksen ilmaiseksi. Saat tuloksen PDF-muodossa sekä Excel-taulukkona, josta näet helposti mitä avainsanoja ja niiden yhdistelmiä sinun kannattaa käyttää verkkosivujesi sisällössä. Voin myös avainsanatutkimuksen tuloksena laatia yrityksesi kotisivuista SEO auditoinnin ja tehdä kehityssuunnitelman mukaan jatkuvaa hakukoneoptimointia kuukausittaista palkkiota vastaan. Tällöin sinun ei tarvitse käyttää aikaa verkkosivujen Google näkyvyyden parantamiseen, vaan voit rauhassa antaa minun tehdä optimointityön ammattitaidolla.

SEO auditointi paljastaa sivuston ongelmakohdat

SEO auditointi on perusteellinen tutkimus koko sivustosta, joka paljastaa nykyiset löydettävyyden ongelmakohdat. SEO auditointi vastaa siihen, mistä sivuston nykyinen tila johtuu ja mitä asioita yrityksen kotisivuilta täytyy konkreettisesti korjata, jotta ongelmakohdat saadaan poistettua. SEO auditoinnin tuloksena luon kehityssuunnitelman, jossa toimenpiteiden tavoitteena Google näkyvyyden kasvattaminen.

Auditoinnissa havaitut ongelmakohdat ovat usein syitä tavoitteille, joihin yritys ei ole päässyt sivuston nykytilassa. Toimenpiteet sivuston epäkohtia vastaan parantavat sivustosi löydettävyyttä.

Jatkuva optimointi kehityssuunnitelman vaiheiden mukaan

SEO auditoinnin tuloksena laadin kehityssuunnitelman sivuston hakukonenäkyvyyden kasvattamista varten. Jos et itse osaa tehdä tai yrittäjänä sinun aika ei riitä kehityssuunnitelman toimenpiteisiin optimoitavalle kotisivulle, voin tehdä kehityssuunnitelman toimenpiteet puolestasi jatkuvalla optimoinnilla. Tällöin saat hakusanatutkimuksen sekä SEO auditoinnin ilmaiseksi ja laskutan ennaltasovitun määrän verran kuukaudessa palkkiota tehdystä jatkuvasta optimoinnista.

Jatkuva optimointi on paras ratkaisu silloin kun et itse halua tehdä kotisivujen optimointityötä tai jos sinulla ei ole runsaasti aikaa käyttää hakukoneoptimoinnin opetteluun. Tällöin minä huolehdin hakusanatutkimuksen sekä SEO auditoinnin tulosten mukaisten avainsanojen sekä korjaustoimenpiteiden suorittamisesta yrityksesi kotisivuilla. Näet alhaalta hinnaston hakukoneoptimoinnin palveluilleni.

Hakukoneoptimoinnin hinta

Hakukoneoptimoinnin hinta määräytyy yrityksesi kotisivujen laajuuden ja asetettujen tavoitteiden mukaan. Laadin henkilökohtaisen tarjouksen jokaiselle hakukoneoptimoinnin toimeksiannolle. Hakusanatutkimus on aina ilmainen ja siitä todella helppo aloittaa yrityksesi kotisivujen hakukoneoptimointi ja sen myöhemmän vaiheet. Hintoihin lisätään 24%:n arvonlisävero.

Hakusanatutkimus: Ilmainen

Kartoitan tärkeimmät hakusanat ja hakusanojen yhdistelmät, joilla käyttäjät etsivät sivustoasi. Hakusanatutkimuksesta näet jokaisen hakusanan kuukausittaisen hakumäärän sekä kilpailutilanteen hakusanaa kohden.

SEO auditointi: 429 – 729 €

SEO auditointi määräytyy sivuston laajuuden perusteella. Siihen kuuluvat sivuston teknisen toteutuksen, sisällön ja ulkopuolelta tulevan liikenteen tarkistus. SEO auditoinnin tuloksena luon kehityssuunnitelman sivuston hakukoneoptimoinnin parantamiseen.

Jatkuva optimointi: 139 – 399 €/kk

Jatkuvaan optimointiin kuuluu hakusanatutkimus ja SEO auditointi ilmaiseksi. Teen kehityssuunnitelman mukaiset toimenpiteet puolestasi ja raportoin muutoksista kuukausittain. Jatkuvaa optimointia teen säännöllisesti vähintään kolmen kuukauden ajan.