Verkkosivujen ylläpito

Yrityksen kotisivut tarvitsevat säännöllistä ylläpitoa

Verkkosivujen ylläpito on tavallisesti asia, joka unohtuu monelta yrittäjältä ihan asiallisesta syystäkin. Yrittäjällä työt eivät lopu ikinä. Pienessä organisaatiossa todennäköisesti ei ole osaavaa henkilöä yrityksen kotisivujen säännölliseen kehittämiseen ja ylläpitoon. Jokin päivä yrittäjä voi törmätä tilanteeseen, jossa yrityksen kotisivut ovat lakanneet kokonaan toimimasta tai verkkosivuihin on kohdistunut tietomurto. Kuinka voit välttää katastrofia syntymästä?

Teen yrityksille heidän kotisivujen ylläpito ja kehitystöitä säännöllisesti. Tällä tavalla sinulla on aina oma yhteyshenkilö, joka valvoo kotisivujen toimivuutta ja turvallisuutta. Säännölliseen ylläpitoon kuuluu ensisijaisesti myös toimenpiteitä, joilla kasvatat uusien kävijöiden sekä potentiaalisten asiakkaiden määrää sivustollasi.

Verkkosivujen ylläpito on kannattava investointi – ei ylimääräinen kulu

Työskentelen mielellään yritysten kanssa, jotka haluavat yrityksen kotisivut osaksi kasvattamaan liiketoimintaa. Perinteisesti ajatellaan, että kotisivut perustetaan vain esittelemään muutamalla lauseella yrityksen toimintaa ja tuodaan esille yhteystiedot, joilla asiakkaat voivat kysyä lisää yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluista.

Yrityksen kotisivut kannattaa ottaa osaksi asiakkaiden hankintaan. Käyttäjäystävällinen ulkoasu, runsas juuri sinun asiakasryhmää puhutteleva sisältö sekä mahdollisuudet kerätä yhteystietoja potentiaalisista asiakkaista ovat liiketoimintaasi kasvattavia ominaisuuksia, joihin investoiminen kannattaa.

Jokaiseen tarjoamaani ylläpitopakettiin sisältyy säännöllistä kotisivujen kehitystyötä, jonka avulla voin luoda sinun asiakasryhmää puhuttelevaa sisältöä, parantaa käyttökokemusta sekä tuoda uusia ominaisuuksia potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen. Raportoin kuukausittain sivuston kävijäliikenteestä sekä tuon esiin mahdollisuuksia, joilla pyrin yritystäsi olemaan entistä enemmän asiakkaan lähellä. Voit myös itse tuoda esille toiveita, joita voin toteuttaa verkkosivujen ylläpidon yhteydessä. Haluaisitko esimerkiksi olla nopeasti löydettävissä? Vai haluatko yrityksen kotisivuilla liikkumisesta mahdollisimman helppoa ja nopeaa?

Kuukausittainen raportointi ja konversio-optimointi osana ylläpitoa

Kuukausittaisen raportoinnin lähtökohtana on arvioida, mitä yrityksen kotisivuille voidaan tehdä, että liiketoimintasi kasvaa ja kauppa käy. Kuukausittainen kävijäliikenne ja kävijöiden siirtyminen yrityksesi asiakkaaksi sekä tärkeimpänä uusien mahdollisuuksien löytäminen sivustolle ovat osana verkkosivujen ylläpitoa minun toimestani. Raportoinnista päästään niin sanottuun konversio-optimointiin.

Yrityksesi kotisivujen kautta tulevat uudet asiakkaat ovat ennen asiakkaaksi siirtymistä olleet vain kävijöitä, jotka ovat halunneet lukea lisää palveluistanne ja esimerkiksi myytävistä tuotteista. Jossain vaiheessa tämä yksittäinen kävijä on konvertoitunut asiakkaaksi, kun hän on päättänyt ostaa yritykseltänne.

Konversio-optimointi testaa ja mittaa yrityksesi verkkosivuja selaavien kävijöiden määrää sekä konversioastetta. Konversioaste tarkoittaa suhdetta kävijöihin, joista tulee yrityksellenne maksavia asiakkaita. Konversio-optimoinnista on monia hyötyjä ja tarjoan sitä verkkosivujen ylläpitämisen toimeksiannoissa.

Lähtökohtaisesti konversio-optimoinnin tavoitteena on siis parantaa konversioastetta sekä kehittää sivuston käyttökokemusta. Kun tilaat minulta yrityksen verkkosivujen ylläpidon, voin sovitun tuntimäärän mukaan tehdä konversio-optimointia sivustollesi. Konversio-optimointi ja konversioasteen parantaminen voikin siis olla yksi yrityksesi tavoitteista, joihin keskityn kuukausittaisessa kehitystyössä.

Kotisivujen suunnittelu ja WordPress-teeman vaihtaminen

Verkkosivujen ylläpidossa voin keskittyä myös yrityksen kotisivujen suunnitteluun. Jos yrityksen kotisivut näyttävät mielestäsi juuri siltä kuin ne vielä eläisivät 2000-luvun IT-kuplan aikaa, on todennäköisesti ajankohtaista tehdä päivitystä kotisivujen ulkoasuun. Kotisivujen suunnittelu WordPressillä on ydinosaamistani, jota mielelläni teen muun yrityksen kotisivujen toimivuuden ja turvallisuuden valvonnan ohella.

Voit antaa minun tehdä yrityksesi WordPress-teeman vaihtamisen uuteen ja ajantasaiseen versioon. WordPress-teeman tulee tukea nykypäivän suosituksia ja toimia mobiiliresponsiivisesti eli sen täytyy olla käyttäjäystävällinen jokaisella laitteella. Täysin uuteen WordPress-teemaan vaihtamisessa voin auttaa sinua valitsemaan yrityksesi brändiin sopivan WordPress-teeman. WordPressiin on saatavilla tuhansittain ilmaisia ja maksullisia teemoja.

Kotisivujen ylläpito hinta

Verkkosivujen ylläpito minun toimesta tuo sinulle mielenrauhaa kun tiedät, että valvon yrityksen kotisivujen toimivuutta. Tietoturvan ylläpitäminen ja kotisivujen alustan päivittäminen aina uusimpaan ja vakaaseen versioon pienentää liiketoimintasi riskejä, jossa vaarana voi olla asiakastietojen tai käyttöoikeuksien joutuminen ulkopuolisille tahoille.

Kehitystyö on myös asia, johon yrityksesi kannattaa investoida säännöllisesti. Kun tilaat minulta verkkosivujen ylläpitoa kuukausipalkkiota vastaan, kehitän sivustoa sinun toiveiden mukaan. Raportoin myös havaintoja sekä ideoita, jotka voivat vauhdittaa liiketoimintaasi sekä tuoda uusia mahdollisuuksia palveluiden tarjoamiseen.

Jos koet, ettei kehitystyö sivustolle ei ole tarpeen, voit myös tilata vain WordPress-päivitysten asennuksen, toimivuuden valvonnan sekä varmuuskopioinnin 27 euron (+24% alv.) kuukausihinnalla. Tällöin yrityksen kotisivut ovat aina ajantasalla tietoturvapäivityksistä sekä varmuuskopioitu.

Riippuen tilaamistasi palveluista, säännölliseen ylläpitoon kuuluu 0-5 tuntia kehitystyötä joka kuukausi. Voit siis esimerkiksi tilata yhden tunnin verran kehitystyötä sivuston parissa kuukausittain. Teen kehitystyötä sinun toiveiden ja ehtojen mukaan. Kotisivujen ylläpidon hinta ja tilaaminen ei ole sidottu määräaikaiseksi. Jos haluat investoida verkkosivujen kehittämiseen vaikka vain kolmen kuukauden ajan, se onnistuu mainiosti!

Teen myös verkkosivujen kehitystöitä kertaluonteisesti esimerkiksi WordPress-teeman vaihtoon, jossa laskutan tehdyn työn käytetyn ajan mukaan. Tuntiveloitus on 65,00 € + alv. 24%. Minimiveloitus 0,5 tuntia. Alla esiteltyihin palkkioihin lisätään 24%:n arvonlisävero.

  1. Essentum Lite: 1h kehitystyötä – 129,00 €/kk
  2. Essentum Basic: 3h kehitystyötä – 259 €/kk
  3. Essentum Pro: 5h kehitystyötä – 389 €/kk