Avainsanaranking | Google Search Console

Google Search Console

Search Console (entinen Google Webmaster Tools) on jokaisen hakukoneoptimoinnin ammattilaisen työkalu, jonka avulla pystyt seuraamaan oman sivustosi sijoittumista Googlen hakukoneessa. Se auttaa sinua mittaamaan hakukoneoptimointityön tuloksia ja saat ilmoituksia mahdollisista ongelmista sivuston palvelimella tai indeksoinnissa.

Siitä lähtien kun aloitin omien verkkosivustojen rakentamisen, opettelin käyttämään Search Consolea sivustojen näkyvyyden tutkimiseen. Syksyllä 2018 jouduin istahtamaan jälleen tuoliini koska Google oli laittanut Search Consolen täysin uusiin kehyksiin. Ulkoasu muuttui todella radikaalisti, uusia ominaisuuksia tuli kourallinen ja kaikki tämä vaati pientä totuttelua.

Perusominaisuudet, jotka ovat elintärkeitä sivustojen ylläpitäjille kuitenkin säilyivät. Search Console antaa sinulle raportteja:

  • Hakusanoista ja niiden yhdistelmistä, jolla netin käyttäjä saapuu sivuillesi
  • Tilastoi hakusanojen lisäksi sivustoni näyttökerrat hakukoneen tuloksissa käyttäjän valitsemilla hakusanoilla
  • Sivustosi klikkausprosentista (CTR) eli klikkausten suhdetta näyttökertoihin

Tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu myös sivustokartan lisääminen ja robots.txt -tiedoston tarkistus.

Muista lisätä sivustosi Search Consoleen

Olet juuri saanut uuden sivustosi valmiiksi. Sisällöt ovat timanttista ja uskot sen tarkoituksen palvelevan suurtakin joukkoa ihmisiä. Ongelma vain on, ettei kukaan vielä tässä vaiheessa löydä sivustoasi Googlesta.

Lisää sivusto Search Consoleen sivustokartan kera, jotta saat Googlen huomaamaan läsnäolosi verkossa. Tyypillisesti se vie noin 1-3 päivää sivuston lisäämisen jälkeen kun sivustosi alkaa näkyä hakukoneissa. Minulla asia hoituu rutiininomaisesti ja voin tarvittaessa auttaa ja opastaa sinua sivustosi lisäämisessä Search Consoleen.