Kuka on Arttu Heikkinen?

Kuhmolainen Essentum -digitoimiston yrittäjä ja konsultti

Nimeni on Arttu Heikkinen ja olen 22-vuotias digitaalisen markkinoinnin yrittäjä ja konsultti Kuhmossa. Perustin Essentum -yritykseni vuonna 2018 elokuussa kun halusin ryhtyä tekemään liiketoimintaa entistä vahvemmin verkossa. Tänä päivänä toimin paljon uusien finanssiteknologioita hyödyntävien yritysten markkinoinnin parissa. Tällä sivulla esittelen tarkemmin yritykseni toimintaa ja kerron sinulle, kuinka lähdin mukaan internet-yrittäjyyteen.

Kaikki alkoi kiinnostuksesta affiliate-markkinointiin

Lukiossa opiskellessani kiinnostuin affiliate-markkinoinnista eli niin sanotusta kumppanuusmainonnasta. Affiliate-markkinointi on erityinen markkinoinnin muoto, jossa yritys maksaa markkinointikuluja vain syntyneestä tuloksesta. Tällä tavalla yrityksellä on mahdollista saada markkinoitua tuotteita ja palveluitaan ilman riskiä menettää rahaa, kuin mitä perinteisessä lehtimainonnassa usein tapahtuu. Sen lisäksi yrityksen kumppanina toimivalla julkaisijalla on mahdollista tehdä pientä tai jopa isoakin tuloa. Minä kiinnostuin tästä jälkimmäisestä, julkaisijan asemasta.

Julkaisijana toimiminen kumppanuusmainonnassa ei ole mikään läpihuutojuttu. Pienenkin sivutulon saaminen vaatii armottomasti töitä ja ajan käyttöä internetmarkkinoinnin oppimiseen. Mukaan mahtuu onnistumisten lisäksi pitkä lista virheitä, joista oppimalla vain kehittyy tällä alalla.

Affiliate-markkinointi meinasi jäädä minulla melko lyhyeen, jos en olisi uskaltautunut lähteä verkostoitumaan muihin alan kollegoihin. Tällä tavalla sain arvokkaita kontakteja, uusia ystäviä ja ennen kaikkea oppia siihen, miten oikeasti netissä tehdään markkinointia ja myyntiä. Verkostoituminen lisäsi halua pysyä mukana kumppanuusmainonnan parissa koska monet tapaamani henkilöt ovat merkittäviä ja löysin paljon yhteistä heidän toiminnastaan.

Kumppanuusmainonnan kautta minua vastaan tulivat ensimmäistä kertaa termit hakukoneoptimointi, konversio-optimointi ja web-analytiikka. Nämä ovat välttämättömiä osa-alueita, jotka täytyy tuntea, jos sinulla on edes vähäinenkin halu saada vietyä liiketoimintaa verkkoon. On tehtävä paljon pohjatyötä, jotta tulosta alkaa syntyä.

Vielä tänäkin päivänä affiliate-markkinointi on viehättävä ja vetovoimainen keino tehdä myyntiä ja tienata rahaa. Yksi tulonlähde minullakin onkin siis kumppanuusmainonta ja haluan toimia alalla luotettavana sekä asiantuntevana osapuolena.

Essentum toimii rahoitusalan yritysten kumppanina

Liiketoiminnassani olen erikoistunut rahoitusalan yritysten kanssa toimimiseen. Olen perustanut Suomeen mm. Vertaanyt.fi -hintavertailusivuston sekä Essentum Rahoitus -lainanvälityspalvelun, joiden tavoitteena on edesauttaa kuluttaja- ja yritysasiakkaita tekemään fiksuja sekä kannattavia päätöksiä talouden asioissa. Kumppanuusmainonnan kautta olen saanut luotua yhteistyökumppanuuksia Pohjoismaissa toimiviin rahoituslaitoksiin ja mielelläni palvelen heitä tekemällä rehellistä mainontaa, jonka tavoitteena on yrityksien myyntiä.

Teen jatkuvasti töitä, että saan skaalattua hintavertailu- ja lainanvälityspalveluita myös muualle Pohjoismaihin. Finanssiteknologian hyödyntäminen ja uusien mobiilimaksamista sekä pankkiasiointia helpottavien sovellusten määrä on jatkuvasti nosteessa, minkä seurauksena vuosittain markkinoille tulee loistavia mobiilisovelluksia sekä muita toimijoita, jossa tavoitteena on digitoida perinteistä pankki- ja vakuutustoimintaa. Tällaisella alalla työskenteleminen herättää minussa suurta kiinnostusta sekä yhteistyöhalua viedä hankkeita eteenpäin.

Millaista elämä on digitoimiston yrittäjänä?

Vielä tähän päivään mennessä en ole katunut yrittäjäksi ryhtymistä. Vaikka pääsääntöisesti työskentelen paljon omien verkkosivustojeni parissa, opastan ja vauhditan pk-yrityksiä kasvattamaan näkyvyyttään verkossa.

Toimipaikkani on Kuhmossa, joka ehkä parhaiten tunnetaan kansainvälisestikin sen kamarimusiikkifestivaaleista ja pitkälle kehittyneestä puurakentamisesta. Arki on minulla pitkälti hyvin samanlaista kuin muillakin yrittäjille – työt ovat aina mielessä ja kokoajan olisi tehtävää. Digitoimiston yrittäjänä minut saatat silloin tällöin bongata Kaesan kotileipomolta läppäri pöydällä kahvia hörppimästä. Pidän paljon työstäni kun se ei ole sidottuna mihinkään paikkaan, vaan esimerkiksi voin kotipaikkakunnaltani käsin esimerkiksi hallinnoida omien mainoskampanjoiden vetoa vaikkapa Norjassa.

Vapaa-ajalla ja silloin kun laitan työasiat pois mielestäni, tykkään rentoutua yhdessä kavereiden kanssa. Olen musiikin suurkuluttaja ja ehkä hieman myös petrolhead harrastusten puolesta. Pitkien työpäivien ja yrittäjänä toimimisen vastapainona pidän myös säännöllisesti huolta omasta henkisestä hyvinvoinnista. Esimerkiksi meditointi sekä mindfulness ovat mielenkiintoisia harjoitteita, joilla ylläpidän hyvää keskittymiskykyä sekä jaksamista.

Suunnittelen aina joka ilta seuraavan päivän tehtävät ja työt. Joskus To Do -lista voi olla hyvinkin pitkä, mutta rutiininomaisesta teen joka päivä 3-5 tärkeää työtehtävää pois alta. Kehitän jatkuvasti omaa ajan ja keskeytyksen hallintaa, jotta fokus säilyy kokoajan tekemisessä. Silloin tällöin juoksen asiakastapaamisesta toiseen ja aktiivinen Kuhmon Yrittäjät ry:n jäsen.

Kotipaikkani Kuhmo

Kuhmossa on mielestäni hyvä toimia yrittäjänä varsinkin tällä alalla. Pieni paikkakunta, rauhallinen katukuva ja rikas luonto ovat asioita, joista nautin. Nykyisen kotipaikkani lisäksi olen ennättänyt vuosien varrella asua Kajaanissa, Kotkassa ja Turussa. Opiskelen yrittäjyyden ohella tällä hetkellä toista vuotta Kajaanin ammattikorkeakoulussa liiketoiminnan tradenomiksi, ja jos suunnitelmani menevät nappiin, valmistun koulusta syksyllä 2019.

Yrittäjänä toimiminen Kuhmossa on myös minulle eduksi kun voin auttaa paikkakunnan muita yrittäjiä viemään liiketoimintaa nettiin. Tarvitsipa yritys uudet kotisivut tai apua sosiaalisen median käyttöönotosssa, minulla on aina ilo palvella näitä yrittäjiä. Yhdessä yrittäjien kanssa rakennamme tätä yhteiskuntaa ja luomme työtä.

Rajallinen määrä toimeksiantoja - Pyydä tarjous heti!

Voin ottaa kuukausittain vain rajallisen määrän toimeksiantoja vastaan. Suosittelen, että varaat heti ilmaisen konsultointisoiton yrityksellesi ja soitan sinulle valittuna ajankohtana.
Voit myös lähettää minulle suoraan sähköpostia. Tarkastan sähköpostit kolmesti päivässä ja vastaan nopeasti tiedusteluihin.

Seuraa minua muualla verkossa

Olen aktiivinen Twitter- ja LinkedIn-käyttäjä. Seuraa minua ja liity mukaan keskusteluun! Lupaan, etten aina twiittaa vain hakukoneoptimoinnista ja sisältömarkkinoinnista.
Essentum - Arttu Heikkinen